Mord i nord

  • slide
  • slide
Kund: Mördarpodden (Dan Hörning)
Uppdrag: Avsnitt till podcast
Teknik: Avsnittsproduktion Intervjuer Research
"Mord i nord" är ett samarbete mellan PRS Media och Mördarpodden. I det här formatet sammanfattar Josefine Molén och Tobias Henricsson kända, skandinaviska brott som extramaterial till just Mördarpodden.

Vem minns inte mordet i Knutby? Vansinnesdåden? Åmselemorden? Vi gör det, och säkert ni också. Men vad vet vi, såhär ett antal år efter? Och hur gick det egentligen till? Tillsammans med Josefine Molén, medarbetare på Mördarpodden, ska jag försöka ta reda på det.

Mord i nord kommer att bestå av avsnitt på ca 10-15 minuter, där vi ger en enkel och objektiv sammanfattning av fallen. Dessa kommer också att fungera som en slags trailer för kommande avsnitt i våra poddar. Vad jag och PRS Media kan vet ni redan, men kanske har ni inte hört Josefine än?

Josefine är en mycket energisk och entusiastiskt kollega från västra Sverige, med ett stort intresse för true crime. Tillsammans med Dan Hörning gör hon alltså Mördarpodden, och hon har också huvudansvaret för sociala medier för podden. Tack vare hennes engagemang har Mördarpodden, med betydligt färre lyssnare, gått om storebror Palmemordet i interaktioner på sociala medier. Josefine är också en mycket kompetent fotograf, och driver den egna firman Molénfoto.

I skrivandets stund (årsskiftet 2018-2019) pågår research och manusförfattande. Vi återkommer med mer information närmare release.