Podden Palmemordet

 • slide
 • slide
 • slide
Kund: Dan Hörning
Uppdrag: Avsnitt till podcast
Teknik: Avsnittsproduktion Intervjuer Research Inspelning och mixning
Mordet på statsminister Olof Palme blev ett sår i den svenska själen, och en tagg i hjärtat på ett land som trodde att det aldrig skulle kunna hända här. Tillsammans med Dan Hörning granskar jag utredningen, och dess många spår och virrgångar.

Runt trettioårsdagen av mordet på Olof Palme startade Dan Hörning podden som fått namn efter en av världes största olösta mordgåtor – Palmemordet. Podden blev snabbt mycket uppskattad, och prisades för det oblektiva och engagerade sättet att se på utredningen.

Ett par år senare hade Dans poddimperie växt, och han behövde hjälp med avsnitt. Tack vare en tidigare kontakt bestämde vi att jag skulle göra tre avsnitt år honom, för att se om det kunde bli ett framtida samarbete. Det blev det.

Sedan dess har jag gjort ett 20-tal egna avsnitt åt podden (december 2018) samt ett antal där Dan och jag delar på programledarskapet.

I uppgifterna med att skapa ett bra poddasvnitt ingår research, manusförfattande, intervjuer, inspelning, redigering, mixning och mycket mer. En del av lyssnarnas reaktioner på mina avsnitt kan ni se längre ner på sidan.

I skrivandets stund delar Dan och jag på avsnittsmakandet, så att han gör åtta avsnitt, jag gör åtta osv.

 

Sagt om Tobias i podden Palmemordet

 • Vilket spel mellan Wingren [Dan Hörning] och Gunnarsson [Tobias Henricsson]! Ett av dom bästa avsnitten i Podden!! (Mycket för att detta material är nytt för mig) Bra jobbat Dan och Tobias Henricsson! – om gestalandet av ett över åtta timmar långt förhör
   
 • Kan bara instämma att man verkligen tror att Tobias ÄR Victor Gunnarsson. Lysande prestation av er två. 
   
 • Mycket bra avsnitt! Kul att podden växer med folk som medverkar också, Tobias är lysande!
   
 • Hej En berömmande rad för dina insatser i podden Palmemordet. Du har en autencitet i din berättarröst som verkligen vinner i längden och som är särskilt passande i dokumentärt materiel. Vänligen [lyssnare, podden Palmemordet]
   
 • Tobias Henricsson adderar drama med sin dokumentära speakerröst.